Close search

Вкусно у дома с Green Master: Паста със сос от сметана, бекон и мента

Вкусно у дома с Green Master: Паста със сос от сметана, бекон и мента Паста със сос от сметана, бекон и мента photo-credit

Ние сме това, което ядем. Простата истина в тази поговорка ни кара да се замислим много над това, с което се храним.

Чистата и здравословна храна е в основата на добрия живот и точно това е идеята на Green Master, тъй като за тях е важно не просто какво ядем, а и как го приготвяме - още един важен момент ако искаме да живеем здравословно.

Както вече знаете, тестваме в нашата поредица домакинските съдове за готвене на Green Master. Днес под вниманието ни попада квадратният тиган със стъклен капак и капачка-дозатор (24х24 см), в който ще приготвим паста със сос от сметана, бекон и мента.

Ето и необходимите продукти за това ястие:

- 1 пак. (500 г) паста по избор
- 500 г бекон
- 1 ч.ч. течна висококачествена сметана (за да не се пресече сосът, сметаната трябва да е от нивото на "Президент" и/или по-хубава)
- 1 кубче пилешки бульон, което се разтваря в 100 мл вряла вода
- 200 мл бяло вино
- 5 листа мента
- 2 стръка мащерка
- 1 с.л. мед
- черен пипер на вкус
- сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сваряваме пастата според описанието на опаковката.


Нарязваме и запържваме бекона от двете страни в квадратен тиган. Отстраняваме го от квадратния тиган и го поставяме върху кухненска хартия.

В същия тиган изсипваме бялото вино и добавяме пилешкия бульон. С дървена лъжица разбъркваме добре (бульонът трябва да намалее до половината).


След това добавяме ментата, мащерката, меда, сметаната и сол на вкус. Разбъркваме добре.


Добавяме бекона и разбъркваме соса. Смесваме пастата със соса и сервираме.

Квадратният тиган на Green Master не прилича много на тиган. Това обаче може да бъде само в плюс за него. Така той може да бъде ползван като тава за печене, а с помощта на стъкления капак може да задушаваме в него и да овкусяваме на ястия по време на готвене през капачката-дозатор.

Капакът също така може да ни служи и за съхранение на ястието.

Специалното му незалепващо каменното покритие STONELINE пък дава възможност да готвим с възможно най-малко мазнина и да направим нещата още по-полезни и вкусни. Допълнително с това покритието улеснява много и самото миене на тигана, което също е важен фактор.

Но стига толкова за тигана. Ето какво се получи от нашата паста със сос от сметана, бекон и мента.

Очаквайте следващите предложения на Green Master!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK