Close search

Вкусно у дома с Green Master: Ароматни мини кебапчета на шиш

Вкусно у дома с Green Master: Ароматни мини кебапчета на шиш Ароматни мини кебапчета на шиш photo-credit

Не е тайна, че истински вкусната и здравословна храна зависи до голяма степен от начина на приготвянето ѝ. 

Това са го разбрали и от Green Master, които поставят качественото и здравословно хранене като своя мисия.

Това е причината и ние да си поставим за цел да тестваме техните домакински съдове за готвене. Днес се спираме на барбекю-тигана XXL за шницели и риба със стъклен капак (35 х 24 см), в който ще приготвим ароматни мини кебапчета на шиш.

Какво ни е необходимо като продукти за приготвянето им?

- 550 г кайма
- 4 скилидки пресован чесън
- 1 ч.л. кимион
- шишчета за печене

Ето как става това стъпка по стъпка:

Омесваме добре каймата с кимиона и пресования чесън, и от нея оформяме малки кебапчета.

Забождаме кебапчетата на шишчетата.


Печем на сгорещен барбекю-тиган до готовност, като обръщаме от всички страни.

Едно от основните предимства на барбекю-тигана XXL за шницели и риба е големият размер. В него можем да готвим в големи количества. Овалната форма позволява да поберем както риба, така и шницели, пържоли, шишчета и каквото още сме избрали да сготвим.

Също както и другите тигани от серията STONELINE, и този има незалепващото и незагарящо каменно покритие, което ни позволява да използваме по-малко мазнина. В нашия случай кебапчетата сами пускат мазнина и в нея се пържат равномерно и до златисто, а вкусът им е сякаш са приготвени на камък.

Ако предпочитате задушената храна, капакът на този тиган го позволява. Термоустойчивото му стъкло спомага за перфектно задушаване на продуктите. Освен това, няма да позволи на месото или рибата да се разварят, а ще използва естествената им марината.

Друг плюс на барбекю-тигана на Green Master е способността да издържа на температура до 260 градуса. Освен това от чисто дизайнерска гледна точка плюс е специалната му дръжка, която не се нагрява, не се плъзга в ръката и може да издържа на високи температури.

А ето как се получиха и ароматните мини кебапчета на шиш!

Продължаваме да тестваме уредите на Green Master, така че очаквайте скоро новите ни предложения.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK