Close search

WiFo - когато вкусът обединява хората

WiFo - когато вкусът обединява хората WiFo - когато вкусът обединява хората Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Възприятието за вкус често се определя като строго индивидуално и се повлияно от различни фактори като температура, текстура, химичен състав.

Независимо от субективизма обаче, необходимостта от това да ни е вкусно обединява всички нас.

Затова на 12 април WiFo събира на едно място хора, за които вкусната храна и доброто вино са както наслада за сетивата, така и житейска философия.

WiFo е първият форум за вино (wine) и храна (food) в България, организиран от Гурме Пъблишинг и РОЙ Комюникейшън.

Поканени са 12 любители и професионалисти в кулинарната и винената култура, които ще споделят своите идеи и преживявания с хубавото вино и добрата храна.

Представяме ви четири от тях:

Йордан Дъбов

Кафе експерт, съосновател на Асоциация на българските баристи, собственик на Първата българска пекарна за гурме кафе My Gourmet Cafe, на My Gourmet World – компания, специализирана в доставката на гурме напитки. Той е лицензиран кафе-инструктор, маестро бариста и дегустатор на кафе.

Деси Димитрова 

Деси е координатор на Slow Food в България от 2004 г. и представител за Източна Европа и Балканите в Международния борд на Slow Food. По професия тя е ботаник, а по призвание – откривател и възродител на уникални храни.

Slow Food се опитва да върне достойнството на дребните фермери и подчертава тяхната роля като пазители на нашето бъдещо благоденствие. Поради това движението набира все повече последователи. Днес в над 150 страни по целия свят Slow Food подкрепя местните общности в техните усилия да запазят своя бит и поминък. Мотото на движението е “Вкусна, чиста, честна храна”.

Магдалина Генова 

Магдалина е блогър, автор и гурман с огромно любопитство към света. Интересува се от нови и добре забравени вкусови преживявания, експерименти и открития, от културните и социалните аспекти на храненето и от политика, и най-вече от пресечната точка между тях. Смята, че е важно информацията за храната и политиките в хранителния сектор да достигат до всички, както и че е абсолютно задължително да сме отворени за новостите и промените в този изключително динамичен свят.

Йоана Петрова

„Голямата ми страст е сладкарството и обожавам да готвя у дома. Предизвикателство за мен са всички нови хранителни продукти и все още непознати вкусове, с които обичам да внасям динамика в менюто си. Но приоритет в храненето ми са сезонните продукти. Влагайки енергията си в изучаване, създаване, пренасяне на чувства и мисли към други хора чрез храната, чрез писането и говоренето за нея, ме определя като кулинарен артист.”

Как протича WiFo?

Форматът е презентации на лекторите в рамките на 15 минути, след което ще има 10 минути за въпроси и отговори от гостите.

Кога?

12 април 2014 от 11:00 часа.

Къде?

Sopharma Business Towers

Билети може да закупите от vintageclub.bg

Подробна информация за форума може да намерите на wifo.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност