Close search

Ябълките намаляват риска от инсулт

Ябълките намаляват риска от инсулт Ябълките намаляват риска от инсулт Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ябълките намаляват риска от инсулт заради високата концентрация на веществото кверцетин, твърдят холандски диетолози.
Тяхното изследване доказва, че кверцетинът се бори с възпалителните процеси. А възпаленията водят до втвърдяване на артериите и могат да предизвикат инсулт.
Експериментът в Холандия е показал, че хората, които консумират повече ябълки, много по-рядко получават инсулти. Рискът от коварния мозъчен кръвоизлив намалява с 9% при хора, хапвали поне по 25 грама ябълки или круши на ден.
В същото време учените препоръчват да не се пренебрегват другите плодове и зеленчуци, които също са полезни за здравето. Добро профилактично средство срещу намаляване на мозъчната активност са например оранжевите, червените и сините плодове и зеленчуци.

Източник: media.framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност