Kulinaria.bg

fpi-banner
fpi-banner

Агнешка дроб-сарма

3.5
от общо 4 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Видяна: 8065
Агнешка дроб-сарма photo-credit Агнешка дроб-сарма

Продукти

  • 450 г кисело мляко
  • 4 яйца
  • 1 с.л. универсална подправка (пикантина, вегета)
  • 1 ч.л. джоджен
  • 1 ч.л. босилек
  • 1 морков
  • 450 г ориз
  • 2 глави лук
  • 250 г гъби
  • 500 г агнешки комплект

100 г съдържат:

  • 189 калории
  • 8 г мазнини
  • 10 г протеини
  • 23 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Измиваме агнешкия комплект и го слагаме да се вари в посолена вода. 
  2. В подходящ съд запържваме лука, моркова и гъбите, нарязани на ситно. 
  3. След като се свари агнешкия комплект до нарязваме на кубчета.
  4. Почистваме и нарязваме зеленчуците и ги запържваме заедно с месото. 
  5. Добавяме и ориза и заливаме с бульона. 
  6. Като набъбне ориза добавяме подправките и слагаме в тава да се запече. 
  7. През това време от яйцата и киселото мляко правим заливка, след като изври водата заливаме дроб-сармата и я връщаме във фурната да се запече.


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook