Агнешко по манастирски
Продукти
- 1 лимон сока
- 1 жълтък
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. брашно
- 0,6 ч.л. черен пипер
- 1 кг агнешко месо
100 г съдържат:
- 267 калории
- 22 г мазнини
- 17 г протеини
Начин на приготвяне
- Нарязваме агнешкото месо на средно големи късчета, които поръсваме с черния пипер и сол на вкус. Всяко парче овалваме в брашното и леко запържваме в загрятото олио.
- Парчетата нареждаме в тенджера като им добавяме топла вода (колкото е необходимо, за да покрие месото) и варим на тих огън, докато месото напълно омекне.
- Отделно разбиваме жълтъка с лимоновия сок, смесваме го с 1-2 супени лъжици от соса и го сипваме в ястието, което разбъркваме с дървена лъжица докато сосът се сгъсти.
- Гарнираме със задушени зеленчуци.
Сироп от бъз
Измиваме и накисваме цветовете бъз във вода за 24 часа, като ги затиснем така, че да са покрити с вод...
Сладолед с лайм
В купа смесваме жълтъците със захарта, сока и кората от лимона и лайма, и разбиваме добре. В тенджера...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook