Close search

Баница със зеле

5.0
от общо 127 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Баница със зеле photo-credit Вкусна баница с кисело зеле и праз лук

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме зелето и го задушаваме в част от мазнината, до омекване. 
  2. Нарязваме лука на дребно и го задушаваме с останалата мазнина, добавяме малко сол на вкус. 
  3. Върху всяка кора разпределяме от плънката - по 2 лъжици от тази с праза и по 2 от лучената (количеството е в зависимост от вкуса ни). И така с всички кори. 
  4. Така приготвената кора, навиваме на руло и нареждаме в намаслена тава. Около нея подреждаме останалите. Завитата баница оставяме да си почине за около 10 минути.
  5. Преди да я сложим да се пече, намазваме баничката с малко мазнина.
  6. Печем в предварително загряна фурна, на 180 градуса.
  7. След като изпечем баницата, я намазваме с малко масло и я покриваме с кърпа, за да се запари леко.

Късмети за баница:

 * За детски плач се приготви и да не мигваш до зори! *

 * Да скиташ много си обречен, пада ти се път далечен! *

 * Кажи, че не е късмет! Много здраве и все за теб! * 

 * Тази година ще е добра и ще си купиш и кола. * 

* Ще се сбъдне и твоята мания - ще си душа на цялата компания. *

 * Не се шегувам - ти печелиш: късмета скоро ще намериш! * 

* Да си късметлия ти е патент - таз година ти се пада нов апартамент! * 

* Ще завилнее душата, любов ще подкоси краката! *

* През Новата Година всичко ще върви по ноти и ще имаш много ти банкноти! *

* Приятели ще имаш много, купонът ще тече отново! *

* От късмета си не бягай, за нова работа се стягай! * 

 * А на теб за награда - "шест" от Тотото се пада! *

 * Утешителна награда: учението на теб се пада. * 

* Нека през Новата Година много щастие за теб да има! *

 * Годината се вижда вече - ще стигнеш в нея надалече! * 

 * Пада ти се ненадейно много щастие семейно! *

Още от : печива

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK