Close search

Боб с наденица

3.7
от общо 128 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Боб с наденица photo-credit Вкусен боб с наденица

Продукти

100 г съдържат:

  • 350 калории
  • 10 г мазнини
  • 17 г протеини
  • 25 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. От вечерта накисваме боба в студена вода. След това го отцеждаме от водата, слагаме го в тенджера, заливаме го със студена вода и го варим на тих огън. 
  2. След около половин час го прецеждаме и го заливаме с гореща вода. След това прибавяме олиото, нарязаните лук и моркови, и го оставяме да ври. 
  3. Нарязваме наденицата на парчета с големина според вкуса ни.
  4. Когато бобът е почти уврял, прибавяме нарязания домат, наденица, сол, червен пипер, джоджен и чубрица. Варим още около 10-15 минути.
  5. При сервиране можем да добавим стрит лют пипер. По желание, гарнираме и с люти чушки.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK