Close search

Боровинков пай с канела

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Боровинков пай с канела photo-credit Ароматен пай с боровинки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За тестото: Пресяваме брашното в дълбок съд. Отделно разбиваме много добре яйцата със захарта. Прибавяме рома.
  2. Затопляме прясното мляко до 35-40 градуса, и към него прибавяме маята, солта и една супена лъжица захар.
  3. От вече пресятото брашно оформяме кладенче, и в него изсипваме разбитите яйца и млякото с маята. 
  4. Почваме да месим до получаването на хомогенна смес.
  5. След това разтапяме маслото и започваме да го "вкарваме" в тестото с месене.
  6. Разстиламе тестото и ги намазваме с масло. След това го захлупваме и така повтаряме, докато не свърши цялото масло.
  7. Поставяме в голям съд да втаса, докато не удвои обема си.
  8. Тестото оформяме във форма за пайове и пълним с вече готовата плънка от боровинки, като оставяме малка част , с която "затваряне" пая и срязваме леко на няколко места.  
  9. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна 10 минути, след това намаляваме на 180 градуса и печем още 30-40 минути.
  10. За плънката: Измиваме и изцеждаме добре боровинките. 
  11. В подходящ съд поставяме боровинките заедно с канелата и захарта. Слагаме ги на котлона. 
  12. Варим плънката 10 минути, като междувременно разбъркваме.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK