Бухтички
Начин на приготвяне
- Слагаме содата в киселото мляко (което е добре да е на стайна температура) и го бъркаме докато шупне.
- Пресяваме брашното през сито, над пластмасова купа. В средата на брашнената купчинка правим кладенче. Над него чукваме яйцата едно по едно. Добавяме киселото мляко и солта. Събираме тестото, постепенно на топка. Трябва да бъде меко, за да може да се разточи кора, която да е с дебелина около половин сантиметър. Вземаме ножче или подходяща чаша и изрязваме кръгчета или формички по избор.
- Включваме котлона да загрява и слагаме тиган с олио. Поръсваме го отгоре със сол.
- Пържим бухтите в загрята мазнина, до златисто. Изваждаме ги с помощта на вилица, като отцеждаме добре от мазнината.
- Подреждаме бухтичките в плато. Консумираме ги с топло прясно мляко, домашно сладко, поръсени с пудра захар или сирене.
Домашен кекс
Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook