Close search

Черни спагети със скариди

4.5
от общо 127 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Черни спагети със скариди photo-credit Изтънчена средиземноморска рецепта за черни спагети съчетана с хрупкави печени бадеми, червени скариди и бяло вино

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В тиган загряваме половината от зехтина и запържваме скаридите с една скилидка чесън. 
  2. Заливаме с бялото вино и добавяме доматите, които предварително сме нарязали на кубчета. Добавяме сол и черен пипер, и готвим около 10 минути.
  3. Отделно, помагайки си с миксер, подготвяме смес от счуканите бадеми, босилек, мента и останалият чесън. 
  4. Добавяме останалия зехтин и разбъркваме сместа, докато стане на крем, посоляваме на вкус със сол и черен пипер.
  5. Сваряваме спагетите в тенджера със солена вода.
  6. Прецеждаме ги добре и ги прехвърляме в тигана с доматения сос и скаридите. Добавяме крема и разбъркваме добре.
  7. Сервираме веднага.
Още от : паста

1 Коментар

  1. Small
    Master Chef

    Спагети Неро ди Сепия, за хората, които са ги опитвали в Италия :)

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK