Close search

Чийзкейк с тиква

5.0
от общо 126 глас
Време: 110 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Чийзкейк с тиква photo-credit Чийзкейк с тиква

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Смиламе бисквитите с кухненски робот, или блендер.
  2. Към смлените бисквити добавяме канелата и омекналото масло и ги омесваме с ръце до получаване на маслени трохи, които разпределяме равномерно по дъното на тавата, в която ще приготвим чийзкейка, като притискаме с ръце. (Най-добре е да ползваме тава с падащи стени).
  3. Разбиваме крема сиренето, след това добавяме пудрата захар и отново разбиваме. Едно по едно при непрекъснато разбиване добавяме яйцата, и накрая и ванилията.
  4. Към към тази смес добавяме пюрето от тиква и разбъркваме, внимателно с дървена лъжица. Изсипваме сместа върху бисквитения блат.
  5. Печем в предварително загрята на 150 градуса фурна, около 80-90 минути.
  6. След като изпечем чийзкейка, не го вадим веднага от фурната, а го оставяме на полуотворена врата и след като поизстине го изваждаме.
  7. По желание, преди сервиране може да гарнираме с малко маскарпоне.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK