Чийзкейк с тиква и моркови
Продукти
- 250 г маскарпоне
- 4 яйца
- 3 г ванилия
- 250 г крема сирене
- 0,5 ч.ч. пудра захар
- 0,5 ч.л. канела
- 80 г масло - меко, на стайна температура
- 170 г обикновени бисквити
- 1 ч.ч. тиква , сварена и направена на пюре
- 20 г моркови , сварени и пюрирани
Начин на приготвяне
- Смиламе бисквитите с кухненски робот, или блендер.
- Към смлените бисквити добавяме канелата и омекналото масло, и ги омесваме с ръце до получаване на маслени трохи, които разпределяме равномерно по дъното на тавата, в която ще приготвим чийзкейка, като притискаме с ръце. (Най-добре е да ползваме тава с падащи стени).
- Разбиваме крема сиренето с маскарпонето, след това добавяме пудрата захар и отново разбиваме. Едно по едно при непрекъснато разбиване добавяме яйцата, и накрая и ванилията.
- Към към тази смес добавяме пюрето от тиква и разбъркваме, внимателно с дървена лъжица. Изсипваме сместа върху бисквитения блат.
- Печем в предварително загрята на 150 градуса фурна, около 80-90 минути.
- След като изпечем чийзкейка, не го вадим веднага от фурната, а го оставяме на полуотворена врата и след като поизстине го изваждаме.
- По желание, преди сервиране може да гарнираме с малко маскарпоне.
Мъфини с оризово брашно
В дълбока купа смесваме сухите съставки - двата вида брашно, бакпулвера, солта, захарта и ванилията. ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook