Чушки бюрек
Продукти
- черен пипер
- сол
- 1 с. л. магданоз ситно нарязан
- 2 яйца
- 220 г сирене или извара
- 1 кг червени чушки
- за панировката:
- олио за пържене
- галета
- 3 яйца
- брашно
Начин на приготвяне
- Изпичаме и обелваме чушките.
- В голяма купа разбъркваме добре сиренето заедно с яйцата и магданоза.
- Напълваме чушките със сместа и леко ги сплескваме.
- Овалваме ги в брашно, след което ги потапяме в разбитите яйца. Накрая ги овалваме в галета.
- В голям и дълбок тиган сгорещяваме олиото (около 1 см).
- Непосредствено преди пърженето може да потопим чушките още веднъж в яйцата.
- Пържим чушките от двете страни до златисто, като ги обръщаме периодично 2-3 пъти.
Класическа боб чорба
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ.След това го изплакваме и поставяме в тенджера. Заливаме го с ...
Казанлъшки понички
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера в купа.Разбиваме яйцата със захарта, след което добавяме кисел...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook