Close search

Домашен кекс с какао

4.4
от общо 132 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Домашен кекс с какао photo-credit Вкусен домашен кекс с какао

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и разбиваме с ванилията, добавяме олиото и киселото мляко, към което сме добавили содата.
  2. Добавяме белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме добре.
  3. Разделяме сместа на две не равни части около 70/30%. В по-малката слагаме какаото и разбиваме.
  4. Изсипваме ваниловата смес в кексова форма и след това върху нея - каковата и печем на 250 градуса, проверяваме с клечка за готовност (около 35-40 минути).

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK