Close search

Домашен кекс с тиква

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Домашен кекс с тиква photo-credit Вкусен кекс с тиква

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и разбиваме с ванилията, добавяме олиото и киселото мляко, към което сме добавили содата.
  2. Добавяме белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме добре.
  3. Прибавяме пюрето от тиква и разбъркваме добре, до хомогенна смес.
  4. Разделяме сместа на две части. В едната прибавяме какаото и разбиваме добре.
  5. Изсипваме сместа, като ги редуваме, в кексова форма и печем на 180-200 градуса, проверяваме с клечка за готовност (около 35-40 минути).

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK