Close search

Домашен кекс с ябълки

5.0
от общо 129 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Домашен кекс с ябълки photo-credit Вкусен и сочен домашен кекс с ябълки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците прибавяме захарта и разбиваме с ванилията, добавяме олиото и киселото мляко, към което сме добавили содата.
  2. Добавяме канелата, белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме добре.
  3. Измиваме, обелваме и нарязваме ябълките. 
  4. Изсипваме сместа в кексова форма, прибавяме ябълките и по желание, поръсваме с малко кристална захар. 
  5. Печем на 220 градуса, около 35-40 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK