Домашен шоколадов сладолед
Начин на приготвяне
- Разтапяме шоколада и маслото на водна баня. Поставяме захарта и водата да се варят на слаб огън. Когато се получи гъст сироп, го оставяме леко да се охлади.
- Разбиваме жълтиците с миксер като постепенно добавяме от получилият се захарен сироп. Разбиваме и сметаната и след това добавяме към нея разбитите жълтъци. Накрая добавяме сметаната към шоколада и бъркаме докато се получи хомогенна смес. Замразяваме в машината за сладолед.
- Ако не разполагаме с такава, изсипваме сместа в подходяща кутия и я поставяме във фризера. След като е замръзнал наполовина, изваждаме сладоледа, отново го разбиваме с миксер, за да се получи хомогенна смес, и го връщаме във фризера. Повтаряме процедурата още веднъж и след това оставяме да замръзне напълно.
- Когато това стане, изваждаме сладоледа от фризера и го поставяме в хладилника за около 30 минути.
- По желание, сервираме със сладки пурички.
Шоколадово крем брюле
Загряваме фурната до 150 градуса.Разбиваме жълтъците със захарта и ваниловия екстракт до кремообразна...
Пица с патладжан и орехи
От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.След това слагаме нарязаните д...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook