Close search

Домашна лютеница

4.0
от общо 130 гласа
Време: около 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Домашна лютеница photo-credit Домашна лютеница

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от семките и дръжките. Смиламе ги през мелачка.
  2. Почистваме и настъргваме морковите.
  3. Почистваме доматите и ги правим на пюре, като също ги смиламе през машината, която отделя люспите.
  4. Слагаме доматеното пюре да заври в широк съд и прибавяме чушките и морковите, заедно с олиото. 
  5. Щом лютеницата заври бъркаме непрекъснато, за да не загори. 
  6. Добавяме захар и сол на вкус. Разбъркваме внимателно.
  7. Лютеницата изсипваме в буркани, затваряме ги и стерилизираме за около 30 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK