Close search

Домашни питки

5.0
от общо 128 гласа
Време: 85 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Домашни питки photo-credit Домашни питки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Смесваме брашното, маята, солта и захарта. Добавяме олиото и месим, докато се поеме изцяло. 
  2. Тестото става леко ронливо, но при притискане приема форма. 
  3. Добавяме водата и месим до твърдо тесто. Оставяме да престои около 40 минути на топло. След това отново леко замесваме.
  4. От тестото оформяме малки топченца - с големина по избор. Нареждаме ги в намаслена тава и печем на 180 градуса, за около 30 минути. 
Още от : печива

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK