Close search

Джинджифилови коледни сладки

5.0
от общо 126 глас
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Джинджифилови коледни сладки photo-credit Вкусни Коледни сладки

Продукти

Начин на приготвяне

1. Разтопяваме маслото, медът, захарта на слаб огън, без да завира сместа.

2. Отстраняваме от котлона и добавяме содата.

3. Прибавяме сухите съставки и яйцето и омесваме меко, лепкаво тесто. Оставяме в хладилника за 4-5 часа.

4. След като тестото е готово, го разточваме с малко брашно, изрязваме сладките с желаните формички и ги изпичаме на 170 градуса за 8 -10 мин. в зависимост от фурната.

2 Коментара

  1. Small
    Kulinaria.bg

    Яйцето се слага в брашното

  2. Small
    Анонимен

    А яйцето кога се слага?

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK