Close search

Еклери

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Еклери photo-credit Еклери

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В тенджера изсипваме млякото, добавяме 125 мл вода, захарта, солта и маслото.
  2. Когато течността заври, прибавяме брашното. 
  3. Намаляваме огъня, разбъркваме непрекъснато. 
  4. След като тестото започне да се отделя от стените на съда, оттегляме от котлона и продължаваме да бъркаме, докато се получи плътно тесто.
  5. Поставяме в купа, добавяме яйцата и разбиваме с миксер около 1-2 минути.
  6. Прехвърляме сместа в шприц, с който оформяме еклеровите пръчици. Поставяме ги в намаслена тава, покрита с хартия за печене. 
  7. Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна, до зачервяване. 
  8. Изключваме и отваряме леко фурната. Оставяме еклерите да престоят около 10-15 минути.
  9. С помощта на остър нож правим страничен прорез по дължината на еклерите.
  10. За крема. Загряваме 400 мл от млякото и захарта.
  11. В друг съд поставяме жълтъците, брашното и останалото количество мляко. Разбъркваме на кашичка и наливаме на тънка струйка кипналото мляко и захар. Връщаме обратно в тенджерата и бъркаме на котлона до сгъстяване. В самия край поставяме маслото и ванилията. Претриваме с гевгир, за да се получи фин крем.
  12. Поставяме в шприц и пълним еклерите през прореза.
  13. Декорираме с разтопения на водна баня шоколад.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK