Еклери с шоколадова глазура
Продукти
Начин на приготвяне
- В тенджера изсипваме млякото, добавяме 125 мл вода, захарта, солта и маслото.
- Когато течността заври, прибавяме брашното.
- Намаляваме огъня, разбъркваме непрекъснато.
- След като тестото започне да се отделя от стените на съда, оттегляме от котлона и продължаваме да бъркаме, докато се получи плътно тесто.
- Поставяме в купа, добавяме яйцата и разбиваме с миксер около 1-2 минути.
- Прехвърляме сместа в шприц, с който оформяме еклеровите пръчици. Поставяме ги в намаслена тава, покрита с хартия за печене.
- Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна, до зачервяване.
- Изключваме и отваряме леко фурната. Оставяме еклерите да престоят около 10-15 минути.
- С помощта на остър нож правим страничен прорез по дължината на еклерите.
- За крема. Загряваме 400 мл от млякото и захарта.
- В друг съд поставяме жълтъците, брашното и останалото количество мляко. Разбъркваме на кашичка и наливаме на тънка струйка кипналото мляко и захар. Връщаме обратно в тенджерата и бъркаме на котлона до сгъстяване. В самия край поставяме маслото и ванилията. Претриваме с гевгир, за да се получи фин крем.
- Поставяме в шприц и пълним еклерите през прореза.
- Декорираме с разтопения на водна баня шоколад.
Черешов пай
За тестото: Пресяваме брашното в дълбок съд. Отделно разбиваме много добре яйцата със захарта. Прибав...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook