Close search

Енчиладас

5.0
от общо 129 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Енчиладас photo-credit Вкусни енчиладас със сирене и кашкавал

Продукти

100 г съдържат:

  • 115 калории
  • 5 г мазнини
  • 14 г протеини
  • 7 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. За тестото: Разбъркваме яйцето и киселото мляко добре и слагаме малко брашно, колкото да стане рядка каша. В кашата изсипваме маята, разтворена в 1 ч.ч. затоплена вода, солта и захарта. Постепенно добавяме останалото брашно докато се получи тесто, което омесваме добре и оставяме да втаса за 50 минути.
  2. За плънката: Запържваме лука, чесъна, морковите, магданоза и месото, като бъркаме непрекъснато. След като се запържат добре продуктите, слагаме доматеното пюре и 2 ч.ч. вода. Разбъркваме докато се сгъсти добре. Добавяме сол и черен пипер на вкус. 
  3. Разделяме тестото на няколко малки топки и всяка от тях разстиламе така, че да се получи като палачинка. Вътре слагаме плънка, поръсваме с кашкавала и завиваме палачинката, подобно на пирожка. Заплепваме двата края на тестото така, че да не изтече плънката. Отгоре поръсваме с кашкавала и сиренето, и омазняваме с олио. Подреждаме в намазана с олио тава и печем на 200 градуса, около 30-35 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK