Close search

Фалафели

5.0
от общо 126 глас
Време: 1ч. и 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Фалафели photo-credit Фалафели

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Отцеждаме нахута и заедно със счуканите скилидки чесън, нарязания на дребно магданоз, канелата, кориандъра, сол и черен пипер, 2-3 с.л. топла вода го пасираме до получаването на паста. 
  2. Получената смес прехвърляме в купа и оставяме да престои в хладилник около час.
  3. След това оформяме топчета с големината на кюфте, които овалваме в галета и пържим в тиган с много олио или във фритюрник до покафеняване. 
  4. Изпържените фалафели поставяме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  5. Поднасяме топли, гарнирани с кисело мляко.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK