Фалафели
Продукти
- 1 ч.л. кориандър
- 1 ч.л. канела
- 1 връзка магданоз
- 2 скилидки чесън
- 420 г нахут от консерва
- черен пипер
- сол
- галета за паниране
- кисело мляко за гарниране
Начин на приготвяне
- Отцеждаме нахута и заедно със счуканите скилидки чесън, нарязания на дребно магданоз, канелата, кориандъра, сол и черен пипер, 2-3 с.л. топла вода го пасираме до получаването на паста.
- Получената смес прехвърляме в купа и оставяме да престои в хладилник около час.
- След това оформяме топчета с големината на кюфте, които овалваме в галета и пържим в тиган с много олио или във фритюрник до покафеняване.
- Изпържените фалафели поставяме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднасяме топли, гарнирани с кисело мляко.
Панакота с ванилия
Накисваме желатина до омекване.Кипваме сметаната, млякото и захарта.Прибавяме ванилията.Прибавяме жел...
Омлет с царевица
В купичка разбиваме яйцата, сметаната и царевицата. Добавяме сол и черен пипер на вкус.Разтапяме масл...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook