Close search

Гофрети с малинов сладолед

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: трудно
Порции: 6

Гофрети с малинов сладолед photo-credit Гофрети с малинов сладолед

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За гофретите: Разделяме белтъците и жълтиците в две отделни купички.
  2. В едната купичка разбиваме белтъците с половината захар, докато станат на сняг.
  3. В другата, разбиваме останалата захар с жълтъците и след побеляването им добавяме разтопеното масло. Продължаваме да бъркаме, докато се получи кремообразна смес, след което малко по-малко добавяме водата.
  4. Получената смес смесваме с разбитите белтъци, като продължаваме да бъркаме, но на по-ниски обороти.
  5. Пресяваме брашното заедно с канелата и ванилията, и ги добавяме към останалата смес, като отново разбъркваме добре. Получената готова смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене. 
  6. Печем гофретите в силно загрят и леко намазнен гофретник. 
  7. За сладоледа: Измиваме, прецеждаме добре от водата и пасираме малините.
  8. Прецеждаме ги през цедка (от семките).
  9. Добавяме пудрата захар, лимоновия сок и киселото мляко.
  10. Разбъркваме добре до гладка хомогенна смес.
  11. Слагаме в подходяща купа, в камерата да се замрази.
  12. Поставяме гофретите в подходаща чиния, по желание ги намазваме с течен шоколад и ги арнираме със сладоледа . Може да добавим и малко бита сметана.

Съвет: За да станат по-хрупкави гофретите, може да ги запечем малко повече - докато придобият лек златисто-кафяв цвят. И обратното - колкото по-малко ги печем, толкова по-меки ще се получат.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK