Close search

Гръцка торта

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: професионално
Порции: 6

Гръцка торта photo-credit Гръцка торта

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Оставяме маслото да омекне на стайна температура. Слагаме маслото, захарта и четирите жълтъка в купа и разбиваме, докато всички съставки се смесят много добре и се получи хомогенна смес.
  2. Добавяме брашното, шоколада и амаретите на много малки парченца (може да ги сложите в торбичка и да ги натрошите с чук за месо), разбъркваме, като смесваме всичко.
  3. Разбиваме белтъците на сняг с бъркалка или миксер (за да улесните постигането на успешен резултат, посипете белтъците с щипка сол).
  4. Добавяме разбитите на сняг белтъци и разбърквемае добре. Ако е необходимо сместа да стане по-мека, може да се добави малко мляко.
  5. Накрая изсипваме бакпулвера, отново разбъркваме и слагаме във форма намазана с масло.
  6. Печем на около 180 градуса, за 40 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK