Гръцка торта
Продукти
Начин на приготвяне
- Оставяме маслото да омекне на стайна температура. Слагаме маслото, захарта и четирите жълтъка в купа и разбиваме, докато всички съставки се смесят много добре и се получи хомогенна смес.
- Добавяме брашното, шоколада и амаретите на много малки парченца (може да ги сложите в торбичка и да ги натрошите с чук за месо), разбъркваме, като смесваме всичко.
- Разбиваме белтъците на сняг с бъркалка или миксер (за да улесните постигането на успешен резултат, посипете белтъците с щипка сол).
- Добавяме разбитите на сняг белтъци и разбърквемае добре. Ако е необходимо сместа да стане по-мека, може да се добави малко мляко.
- Накрая изсипваме бакпулвера, отново разбъркваме и слагаме във форма намазана с масло.
- Печем на около 180 градуса, за 40 минути.
Лимонов сладкиш
В купа разбиваме захарта заедно с лимоновата кора. Добавяме яйцата, прясното, киселото мляко, лимонов...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook