Close search

Грис халва с мляко здравословноApple

3.9
от общо 134 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Грис халва с мляко photo-credit Грис халва с мляко и орехи

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Запържваме грисът  в олиото до леко златист цвят. Прибавяме маслото, заливаме с предварително свареното мляко със захарта, ароматизирано с канелата (вързана в тензух), и отстраняваме от огъня.
  2. Прибавяме счуканите орехи и задушаваме за около 20 минути, в захлупен съд или във фурна, при ниска температура. 
  3. Оформяме по желание или нарязваме на парчета. 
  4. Преди поднасяне поръсваме грис халвата с пудра захар и канела.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK