Close search

Хрупкав паниран патладжан

5.0
от общо 126 глас
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Хрупкав паниран патладжан photo-credit Хрупкав паниран патладжан

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и нарязваме патладжана.
  2. Поставяме го в малко вода със сол за около 30 минути, да махнем горчивината.
  3. В купа разбиваме яйцата.
  4. Отделно в друга купа смесваме галетата, брашното и малко сол.
  5. Изцеждаме патладжана от водата, всяко парче потапяме в разбитите яйца, после в галетата и пържим с сгорещена мазнина от двете страни.
  6. Изваждаме от тигана и поставяме върху кухненска хартия за да изцеди от мазнината.
  7. По желание при сервиране поръсваме с малко ситно нарязан магданоз и гарнираме със свежа салата

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK