Close search

Испанска сангрия

4.9
от общо 132 гласа
Време: 15 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Испанска сангрия photo-credit Испанска сангрия с ябълки и портокал

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме ябълките, портокала и гроздето (зърната наполовина). 
  2. Смесваме плодовете в голяма купа или кана. Добавяме червеното вино и газираната вода. Оставяме за няколко часа (2-3 часа) плодовете да "пуснат" сока си. 
  3. Разбъркваме добре и добавяме лед.
Още от : напитки

5 Коментара

  1. Small
    Анонимен

    Газираната вода / студена/ е хубаво да се добави малко преди консумацията ;-)

  2. Todorova.nina
    Нина Тодорова / Kulinaria.bg

    Важно е да консумираме отговорно и с мярка. Сангрията е вкусна, пие се леко, но опиянява без да се усетим! :)

  3. Small
    Анонимен

    А колко сангрии е позволено?

  4. Samurai
    Samurai

    Напълно съгласен с f0lly :)

  5. Small
    f0lly

    мога да добавя, че е хубаво да престои няколко часа, за да може виното да поеме аромата на плодовете :)

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK