Close search

Италиански козунак

3.8
от общо 129 гласа
Време: 120 мин.
Ниво: лесно
Порции: 3

Италиански козунак photo-credit Пухкав италиански козунак с бадеми и ром

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Замесваме маята с малко брашно, мляко, щипка сол и захар, и оставяме да шупне. Премесваме отново с топло мляко и брашно, и когато шупне е готово за тестото.
  2. Яйцата млякото и захарта разбиваме отделно и към тях прибавяме брашното, към което прибавяме и шупналата мая. 
  3. През цялото време на месенето мажем ръцете си с мазнина. Месим докато тестото се изглади, "бием" го в масата 100 пъти и го оставяме да шупне на топличко. След това го размесваме с намаслени ръце. 
  4. Слагаме ромът, ванилията и стафидите и омесваме да се смесят добре. 
  5. Така приготвеното тесто оформяме като козунаци (3 малки) в предпочитаната форма и намазваме с яйце.
  6. Печем козунакът в умерена фурна на 170-180 градуса.
  7. След като извадим козунака от фурната го намазваме с малко масло и го поръсваме със захарните пръчици.
Още от : печива

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK