Close search

Карамелизирани ябълки с бадеми

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Карамелизирани ябълки с бадеми photo-credit Вкусни карамелизирани ябълки с бадеми

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме ябълките. Отсраняваме дръжките им и на тяхно място поставяме шишчетата. 
  2. Всички останали съставки поставяме в тенджера и варим на умерен огън, за около 15-20 минути при непрекъснато бъркане, докато сместа стане златиста. 
  3. Потапяме ябълките в сместа и ги поставяме да се отцедят върху кухненска хартия. Поръсваме ги с натрошените бадеми. 
  4. Преди да сервираме, изчакаваме карамела да се втвърди добре. 

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK