Close search

Карирани бисквити

5.0
от общо 128 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: средно
Порции: 10

Карирани бисквити photo-credit Вкусни бисквитки с какао и масло

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В дълбока купа разбиваме маслото и пудрата захар, докато крема стане пухкав. Добавяме белтъка, солта, а след това постепенно прибавяме и брашното, като при всяка добавена съставка разбиваме добре.
  2. Получената смес разделяме на две части, като едната омесваме с какаото. И двете теста оставяме в хладилника в намазнено фолио, за да се стегнат. 
  3. След това, всяка част разделяме на две топчета, които разточваме с пръсти на дълги шнурчета. Редим по две на ред шахматно (какао, бяло), а на горния ред редим също две от противоположните цветове върху всяка. Така приготвени, сладките ги слагаме в камерата да стегнат за около 10-тина минути.
  4. Включвме фурната да загрее на 190 градуса. 
  5. Когато тестото се стегне, го нарязваме с остър нож на около 1 см. дебелина. Нареждаме в тава с намазнена пекарска хартия и печем около 15 минути. 
  6. След като ги извадим от фурната, ги оставяме да изстинат, след което ги сервираме с декорация по желание.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK