Close search

Картофен огретен със сирене и кашкавал

3.2
от общо 165 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Картофен огретен със сирене и кашкавал photo-credit Картофен огретен със сирене и кашкавал

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на парчета. Сварете картофите, така че да останат леко сурови.
  2. Отцедете водата, оставете картофите да се охладят. 
  3. Настържете сиренето на едро или го натрошете. 
  4. В дълбока купичка разбийте яйцата и към тях на тънка струйка добавете млякото. Добавете щипка сол и разбъркайте добре. 
  5. Намажете с масло дъното на йенска тавичка и изсипете половината от картофите, като ги разпределите равномерно.
  6. Поръсете със сиренето. 
  7. Отгоре разпределете парченцата масло. 
  8. Изсипете останалите картофи и заравнете повърхността.
  9. Залейте внимателно с разбитите яйца и мляко. 
  10. Печете на 180 градуса, около 30 минути или докато повърхността се зачерви. 
  11. Поръсете с настъргания кашкавал и запечете до зачервяване. 
  12. Оставете огретена да се охлади и сервирайте с кисело мляко или салата по ваше желание.

7 Коментара

  1. Small
    Анонимен

  2. Small
    Анонимен

  3. Small
    Анонимен

  4. Small
    Анонимен

  5. Small
    Анонимен

  6. Small
    Анонимен

  7. Small
    Анонимен

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност