Close search

Картофени кюфтета с босилек

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Картофени кюфтета с босилек photo-credit Картофени кюфтета с босилек

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и сваряваме картофите. След това ги обелваме и намачкваме, докато са още топли. 
  2. Нарязваме лука и босилека на ситно, и ги добавяте към намачканите картофи. Добавяме изварата, индийското орехче, солта и яйцата, и разбъркваме много добре.
  3. От готовата картофена смес оформяме кюфтета с желана от нас големина, овалваме ги в брашно и пържим в загрято олио първо от едната, а след като придобият златист цвят и от другата страна.
  4. Готовите кюфтета може да отцедим от ненужната мазнина върху кухненска хартия.
  5. По желание, сервираме с гарнитура от свежа салата.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK