Close search

Казанлъшки понички

5.0
от общо 128 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Казанлъшки понички photo-credit Вкусни и сочни казанлъшки понички

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Пресяваме брашното заедно с бакпулвера в купа.
  2. Разбиваме яйцата със захарта, след което добавяме киселото мляко, в което сме разтворили содата за хляб и олиото, и разбиваме до хомогенизиране. Добавяме ванилията.
  3. Прибавяме яйчната смес към брашното и замесваме меко, еластично тесто.
  4. Полученото тесто разделяме на две топки и разточваме върху набрашнен плот на кора, тънка около 0,5 см.
  5. С чаша с по-голям отвор и друга с по-малък изрязваме кръгове, в средата на които изрязваме по-малки отвори.
  6. Пържим в обилно количество олио (поне 2 пръста) както получените пръстени, така и малките кръгчета (така се получават вкусни бухтички). Когато изплуват в олиото ги обръщаме. Обръщаме поничките с дървени щипки без да ги пробождаме.
  7. След като ги извадим от мазнината ги поставяме за малко върху кухненска хартия да се изцедят от мазнината.
  8. Преди сервиране, поръсваме с пудра захар или гарнираме със сладко по избор.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK