Казанлъшки понички
Продукти
Начин на приготвяне
- Пресяваме брашното заедно с бакпулвера в купа.
- Разбиваме яйцата със захарта, след което добавяме киселото мляко, в което сме разтворили содата за хляб и олиото, и разбиваме до хомогенизиране. Добавяме ванилията.
- Прибавяме яйчната смес към брашното и замесваме меко, еластично тесто.
- Полученото тесто разделяме на две топки и разточваме върху набрашнен плот на кора, тънка около 0,5 см.
- С чаша с по-голям отвор и друга с по-малък изрязваме кръгове, в средата на които изрязваме по-малки отвори.
- Пържим в обилно количество олио (поне 2 пръста) както получените пръстени, така и малките кръгчета (така се получават вкусни бухтички). Когато изплуват в олиото ги обръщаме. Обръщаме поничките с дървени щипки без да ги пробождаме.
- След като ги извадим от мазнината ги поставяме за малко върху кухненска хартия да се изцедят от мазнината.
- Преди сервиране, поръсваме с пудра захар или гарнираме със сладко по избор.
Чушки бюрек
Изпичаме и обелваме чушките.В голяма купа разбъркваме добре сиренето заедно с яйцата и магданоза.Напъ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook