Close search

Кекс с швепс

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Кекс с швепс photo-credit Пухкав кекс с швепс

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В дълбок съд разбиваме белтъците на сняг.
  2. След това добавяме захарта и продължаваме да разбъркваме.
  3. Бавно добавяме жълтъците, олиото и швепса, като същевременно не спираме да разбиваме сместа. 
  4. След това прибавяме брашното и бакпулвера.
  5. Вече готово тесто изсипваме в набрашнена и намазнена формичка или тавичка.
  6. Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 40-45 минути. 
  7. По желание, преди сервиране поръсваме с пудра захар. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK