Close search

Кифлички с кашкавал

4.2
от общо 134 гласа
Време: 110 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Кифлички с кашкавал photo-credit Пухкави кифлички с кашкавал

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтваряме маята в половината топло мляко заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. 
  2. Разбъркваме добре и оставяме на топло за 10 минути. Пресяваме брашното със солта. Добавяме останалите части захар и мляко, и шупналата мая. 
  3. Омесваме тесто, като накрая прибавяме маслото. Месим още 10-15 минути до еластично и не-лепнещо тесто. Оформяме го на топка и го поставяме в намаслена купа, която се покрива с кърпа. Оставяме тестото на топло да втаса, за около 40 минути. 
  4. Готовото тесто разделяме на 16 еднакви по размер топки, всяка от които разточваме на малък овален лист с дебелина около 0,5 см. В единия край слагаме по малко от кашкавала, а в срещуположният правим 3 вертикални на пълнежа разрези. Навиваме кифлички. Редим ги на разстояние една от друга в намаслена тава, с „шева“ отдолу и нареза отгоре. Покриваме ги и оставяме да втасат за около 15 минути. След това ги намазваме с разбитото, с мляко и олио, яйце. 
  5. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса, за около 10-15 минути, до златист цвят.

2 Коментара

  1. Small todorova.nina
    todorova.nina

    Да, именно: Кроасанът е кифла от многолистно тесто във формата на полумесец. (За първи път кроасани се изпичат през 1686 г. по време на турската обсадата на Виена).

  2. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Master Chef

    Стават много добре и са си кифлички, кроасаните се правят с многолистно тесто, нали така?

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK