Close search

Кифлички с кашкавал

4.2
от общо 134 гласа
Време: 110 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Кифлички с кашкавал photo-credit Пухкави кифлички с кашкавал

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтваряме маята в половината топло мляко заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. 
  2. Разбъркваме добре и оставяме на топло за 10 минути. Пресяваме брашното със солта. Добавяме останалите части захар и мляко, и шупналата мая. 
  3. Омесваме тесто, като накрая прибавяме маслото. Месим още 10-15 минути до еластично и не-лепнещо тесто. Оформяме го на топка и го поставяме в намаслена купа, която се покрива с кърпа. Оставяме тестото на топло да втаса, за около 40 минути. 
  4. Готовото тесто разделяме на 16 еднакви по размер топки, всяка от които разточваме на малък овален лист с дебелина около 0,5 см. В единия край слагаме по малко от кашкавала, а в срещуположният правим 3 вертикални на пълнежа разрези. Навиваме кифлички. Редим ги на разстояние една от друга в намаслена тава, с „шева“ отдолу и нареза отгоре. Покриваме ги и оставяме да втасат за около 15 минути. След това ги намазваме с разбитото, с мляко и олио, яйце. 
  5. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса, за около 10-15 минути, до златист цвят.

2 Коментара

  1. Todorova.nina
    todorova.nina

    Да, именно: Кроасанът е кифла от многолистно тесто във формата на полумесец. (За първи път кроасани се изпичат през 1686 г. по време на турската обсадата на Виена).

  2. Small
    Master Chef

    Стават много добре и са си кифлички, кроасаните се правят с многолистно тесто, нали така?

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK