Close search

Класическа боб чорба

5.0
от общо 126 глас
Време: 13 ч.
Ниво: лесно
Порции: 6

Класическа боб чорба photo-credit Класическа боб чорба

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Накисваме боба в студена вода за 1 нощ.
  2. След това го изплакваме и поставяме в тенджера. Заливаме го с литъра вода. 
  3. Варим, като образувалата се пяна в тенджерата отстраняваме с лъжица. 
  4. Добавяме олиото. Почистваме и нарязваме на ситно морковите, чушката и лука.
  5. Когато бобът е полуомекнал, добавяме морковите, чушката и лука.
  6. Прибавяме и подправките и продължаваме да варим, докато продуктите омекнат. 
  7. Накрая, малко преди супата да е напълно готова, прибавяме и обеления и нарязан на малки кубчета домат. 
  8. Сервираме чорбата гореща, по желание поръсена със ситно нарязан магданоз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK