Close search

Kонфитюр от ябълки с канела

4.0
от общо 127 гласа
Време: 80 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Kонфитюр от ябълки с канела photo-credit Вкусен конфитюр от ябълки с канела

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В дълбок съд слагаме водата и захарта на котлона да се сварят до полугъст сироп. 
  2. Почистваме ябълките от семките и над дръпнатия от котлона захарен сироп ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме пръчките канела и връщаме съда на котлона. 
  3. Варим конфитюра от ябълки докато се сгъсти, като към края прибавяме и индришето (по желание). 2-3 минути преди да свалим от огъня, добавяме лимонената киселина и разбъркваме внимателно. 
  4. Разсипваме горещия конфитюр в сухи, затоплени бурканчета, като преди това отстраняваме канелата. Затваряме ги и ги обръщаме с капачките надолу. Съхраняваме на хладно.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK