Close search

Козунак здравословноApple

5.0
от общо 127 гласа
Време: 120 мин.
Ниво: трудно
Порции: 6

Козунак photo-credit Козунак с прясно мляко

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтваряме маята в 4 с.л. затоплено мляко. В купа пресяваме брашното, смесваме го със захарта и солта и правим кладенец в средата. В него наливаме млякото, добавяме яйцето и маята. 
  2. Месим сместа, докато започне да се отлепя от стените на купата. Покриваме с кърпа и слагаме тестото на топло за 1 час. То трябва да стане двойно.
  3. След това отново омесваме тестото, оформяме го като козунак в предпочитаната форма и го слагаме в тавичка, в която ще го печем. След това отново го покривамес кърпа и го оставяме на топло за 1 час. Като мине 1 час го намазваме с разбито яйце и го слагаме във фурната. 
  4. Печем козунака на 200 градуса, около 35 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK