Close search

Козунак с течен шоколад

5.0
от общо 126 глас
Време: 120 мин.
Ниво: трудно
Порции: 1

Козунак с течен шоколад photo-credit Пухкав козунак с течен шоколад

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтваряме маята в топлото мляко, с малко захар и малко брашно. Тази кашичка изчакваме да втаса. 
  2. Смесваме всички продукти, без ядките и ванилията, омесваме тесто. Ако тестото лепне, добавяме още малко брашно. Месим дълго и енергично. Прибавяме ванилията и лимоновата есенция. 
  3. Чакаме да втаса. След това отново месим и отново втасва. 
  4. Хубаво разстиламе тестото и го намазваме с шоколада. Сплитаме на плитка. Отново втасва, този път във фурната, която е включена на 50 градуса.
  5. След като втаса, увеличаваме фурната на 150 градуса, за 10 минути. След това увеличаваме на 170 градуса. 
  6. Печем до готовност. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK