Close search

Крем брюле с аеро шоколад

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Крем брюле с аеро шоколад photo-credit Крем брюле с шоколад

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната до 150 градуса.
  2. Разбиваме жълтъците със захарта и ваниловия екстракт до кремообразна смес.
  3. Загряваме сметаната почти до кипене, добавяме шоколада да се разтопи в сметаната.
  4. След това внимателно прибавяме сместа към разбитите жълтъци, като разбъркваме постоянно.
  5. Разпределяме сместа в 4 огнеупорни формички с обем 125 мл.
  6. Поставяме формите в дълбок съд, в който наливаме топла вода. (Водата трябва да достига до средата на формичките с крем. Това ще позволи на крема равномерно да се запече).
  7. Наблюдаваме водата да не заври, при нужда по време на печенето доливаме хладка вода.
  8. Печем 25-30 минути, като проверяваме готовността както при чийзкейк - средата на крема трябва да е като желе при леко разклащане на формата.
  9. Изваждаме крема от водната баня, охлаждаме го за 2-3 часа в хладилника.
  10. Посипваме крема със захар и го запичаме за 3 минути под грила на печката. Най-добре би било да карамелизираме захарта със специална горелка.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK