Close search

Крем карамел с "Бейлис"

5.0
от общо 127 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Крем карамел с "Бейлис" photo-credit Ароматен крем карамел с "Бейлис"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме захарта с яйцата и прибавяме млякото. След това прибавяме ликьора и ванилията.
  2. Карамелизираме захарта и я разпределяме във формичките, в които ще печем крема. 
  3. След като карамелът изстине, наливаме приготвената яйчна смес.
  4. Нареждаме формичките в тава с много вода и печем на умерена фурна окoло 30 минути, до готовност.
  5. Водата не бива да кипва, защото кремът ще стане на шупли. Ако започне да кипи веднага - доливаме студена вода.
  6. Сервираме изстуден.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK