Kulinaria.bg

fpi-banner
fpi-banner

Крем карамел в тава

4.5
от общо 55 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Видяна: 46910
Крем карамел в тава photo-credit Сочен крем карамел в тава

Продукти

  • 50 гр. захар за карамелизиране
  • 2 пак. ванилия
  • 8 с.л. захар
  • 10 яйца
  • 1 л. прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме захарта с яйцата. След това прибавяме млякото и ванилията.
  2. Карамелизираме захарта в тавата, в която ще печем крема. 
  3. След като карамела изстине, изсипваме яйчната смес.
  4. Печем в предварително леко загрята фурна, на 200 градуса, около 35 минути (до готовност).
  5. Сервираме изстуден. По желание със сметана или сладолед.
Още от : десерти


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook