Close search

Крем пита

4.3
от общо 128 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: трудно
Порции: 6

Крем пита photo-credit Вкусна крем пита

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разделяме пакета с кори на две равни части. Изрязваме ги по формата на тавите (2 броя), намазваме ги с разтопеното масло и ги нареждаме лист по лист, като всеки лист мажем с маслото.
  2. Поставяме ги в загрята на 180-200 градуса фурна и печем до порозовяване. Изваждаме ги от фурната, леко се начупват и ги оставяме да изстинат.
  3. За крема: Смесваме млякото с ванилията, захарта и маслото и го поставяме на котлона да завири, като бъркаме от време на време.В отделен съд разбиваме жълтъците и брашното до получаване на еднородна смес. Тази смес прибавяме при непрекъснато бъркане към млякото, като внимаваме да не стане на бучки. Още горещ изсипваме крема върху едната тава с корите. Върху него поставяме останалите кори.
  4. След като поизстине, поръсваме с пудра захар.
  5. Нарязваме на парчета и сервираме.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK