Close search

Крем супа от боб и леща

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Крем супа от боб и леща photo-credit Вкусна крем супа от боб и леща

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и накисваме лещата и боба в студена вода за около час-два.  (Може да ги залеем с вода от предната вечер).
  2. Изхвърляме водата, в която са били лещата и боба, и добавяме 2-3 ч.ч. студена вода. Варим без сол, защото, ако добавим сол още в началото това ще забави варенето. Варим лещата и боба, докато станат полусварени.
  3. В около половин чаена чаша гореща мазнина, запържваме ситно нарязаните зеленчуци (без чесъна), докато поомекнат след което добавяме една чаена лъжица червен пипер.
  4. След това добавяме тази запръжка към лещата и боба, добавяме чесъна, домата  и сол на вкус, разбъркваме добре и оставяме да ври до пълно сваряване. Пасираме.
  5. Супата поднасяме гореща.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK