Close search

Крем супа от червена леща с картофи

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Крем супа от червена леща с картофи photo-credit Вкусна крем супа от леща с моркови

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме лещата в студена вода да ври за около 40-50 минути (да се разври), като количеството вода е около 4 пръста над лещата. 
  2. В тиган слагаме 20 грама от маслото и е него запържваме нарязаните лук и картофи, докато леко поомекнат и ги изсипваме в лещата. 
  3. Тъй като супата доста се е сгъстила, доливаме вода по преценка, в зависимост колко гъста искаме да бъде, по принцип около 2-3 ч.ч. вода. 
  4. Прибавяме чесъна, нарязан на ситно.  
  5. В същия тиган правим запръжка от останалите 20 грама масло, една щипка сладък и люти пипер, след като се запържи леко изсипваме салцата или доматите и прибавяме към супата. Пасираме. 
  6. Добавяме черния пипер. 
  7. Супата сервираме гореща, по желание гарнирана с тиквени семки и малко заквасена сметана.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK