Крем супа от червена леща с моркови
Продукти
- 2 с.л. зехтин
- 200 г доматено пюре или доматени салца
- 1 глава лук
- 40 г масло
- 1 скилидка чесън
- 2 моркова
- 250 г червена леща
- лют червен пипер
- сладък червен пипер
- черен пипер
- джоджен
Начин на приготвяне
- Слагаме лещата в студена вода да ври за около 40-50 минути (да се разври), като количеството вода е около 4 пръста над лещата.
- В тиган слагаме 20 грама от маслото запържваме нарязаният лук и моркови, докато леко поомекнат и ги изсипваме в лещата.
- Тъй като супата доста се е сгъстила, доливаме вода по преценка, в зависимост колко гъста искаме да бъде, по принцип около 2-3 ч.ч. вода.
- Прибавяме чесъна, нарязан на ситно и джоджена.
- В същия тиган правим запръжка от останалите 20 грама масло, една щипка сладък и лютив пипер, след като се запържи леко изсипваме салцата или доматите и прибавяме към супата. Пасираме.
- Добавяме черния пипер и джоджена.
- Супата сервираме гореща, по желание гарнирана с ядки и черен пипер.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook