Close search

Крем супа от домати с царевица и джинджифил

5.0
от общо 127 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Крем супа от домати с царевица и джинджифил photo-credit Крем супа от домати с царевица и джинджифил

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука и чесъна. Запържваме ги в зехтина, до омекване.
  2. Почистваме и нарязваме морковите и го добавяме към лука и чесъна. 
  3. Добавяме около 60 мл. вода и задушаваме за 8-10 минути. Разбъркваме внимателно, като следим да не загори лука. 
  4. Измиваме и обелваме доматите. Нарязваме ги и ги добавяме към морковите, лука и чесъна.
  5. Добавяме още около 200 мл. гореща вода и "пускаме" бульоните. Оставяме всичко да къкри до готовност на доматите. 
  6. Добавяме захарта, сол и черен пипер на вкус, и пасираме.
  7. Добавяме царевицата и джинджифила, разбъркваме внимателно и сервираме.
  8. По желание, може да гарнираме с малко пресен босилек. 
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK